1. Combine using “whose”. The woman is a famous doctor. Her hospital serves poor people.
- The woman who hospital serves poor people is a famous doctor.
- The woman whom hospital serves poor people is a famous doctor.
- The woman whose hospital serves poor people is a famous doctor.
- The woman which hospital serves poor people is a famous doctor.
Correct Answer: The woman whose hospital serves poor people is a famous doctor.
2. Change into passive voice. The students cleaned the classroom yesterday.
- The classroom is cleaned by the students yesterday.
- The classroom were cleaned by the students yesterday.
- The classroom was cleaned by the students yesterday.
- The classroom cleaned by the students yesterday.
Correct Answer: The classroom was cleaned by the students yesterday.
3. Change into reported speech. Anita said, “I will help you tomorrow.”
- Anita said that she will help me tomorrow.
- Anita said that I would help her the next day.
- Anita told that she would help me the next day.
- Anita said that she would help me the next day.
Correct Answer: Anita said that she would help me the next day.
4. Fill in the blank. The teacher is pleased ______ my progress.
- The teacher is pleased at my progress.
- The teacher is pleased for my progress.
- The teacher is pleased with my progress.
- The teacher is pleased by my progress.
Correct Answer: The teacher is pleased with my progress.
5. Fill in the blank. The children are waiting ______ the bus.
- The children are waiting at the bus.
- The children are waiting on the bus.
- The children are waiting for the bus.
- The children are waiting to the bus.
Correct Answer: The children are waiting for the bus.
6. Choose the correct form. My father ______ newspapers every morning.
- My father read newspapers every morning.
- My father reading newspapers every morning.
- My father reads newspapers every morning.
- My father have read newspapers every morning.
Correct Answer: My father reads newspapers every morning.
7. Choose the correct form. The girls ______ a song now.
- The girls is singing a song now.
- The girls sings a song now.
- The girls was singing a song now.
- The girls are singing a song now.
Correct Answer: The girls are singing a song now.
8. Choose the correct form. Neither of the two boys ______ absent today.
- Neither of the two boys is absent today.
- Neither of the two boys were absent today.
- Neither of the two boys have absent today.
- Neither of the two boys are absent today.
Correct Answer: Neither of the two boys is absent today.
9. Choose the correct form. The furniture ______ very expensive.
- The furniture were very expensive.
- The furniture is very expensive.
- The furniture have very expensive.
- The furniture are very expensive.
Correct Answer: The furniture is very expensive.
10. Fill in the blank. She ate ______ apple after lunch.
- She ate a apple after lunch.
- She ate the apple after lunch.
- She ate apple an after lunch.
- She ate an apple after lunch.
Correct Answer: She ate an apple after lunch.
11. Fill in the blank. My brother wants to become ______ doctor.
- My brother wants to become an doctor.
- My brother wants to become the doctor.
- My brother wants to become a doctors.
- My brother wants to become a doctor.
Correct Answer: My brother wants to become a doctor.
12. Rewrite using “would”. Every evening, the children played in the garden.
- Every evening, the children would played in the garden.
- Every evening, the children used playing in the garden.
- Every evening, the children had would play in the garden.
- Every evening, the children would play in the garden.
Correct Answer: Every evening, the children would play in the garden.
13. Rewrite using “used to”. My grandmother made delicious sweets.
- My grandmother used to made delicious sweets.
- My grandmother was used to make delicious sweets.
- My grandmother used make delicious sweets.
- My grandmother used to make delicious sweets.
Correct Answer: My grandmother used to make delicious sweets.
14. Combine using a noun modifier. The table is made of glass. It is round.
- The glass round table is beautiful.
- The round glass table are beautiful.
- The round glass table is beautiful.
- The round glass table beautifully.
Correct Answer: The round glass table is beautiful.
15. Combine using a noun modifier. The train runs on electricity. It is fast.
- The electricity-powered train are fast.
- The train electric-powered is fast.
- The electric-powering train is fast.
- The electric-powered train is fast.
Correct Answer: The electric-powered train is fast.
16. Choose the most suitable advice. Your friend finds it difficult to understand English passages.
- You should stop reading difficult English passages.
- You should memorise every passage without understanding it.
- You should read short passages and learn new words daily.
- You should avoid practising English reading.
Correct Answer: You should read short passages and learn new words daily.
Comments
Post a Comment