1. Combine using “that”. The farmer bought a tractor. It saves time and labour.
- The farmer bought a tractor who saves time and labour.
- The farmer bought a tractor that saved time and labour.
- The farmer bought a tractor that saves time and labour.
- The farmer bought a tractor whom saves time and labour.
Correct Answer: The farmer bought a tractor that saves time and labour.
2. Change into passive voice. The police caught the thief yesterday.
- The thief is caught by the police yesterday.
- The thief were caught by the police yesterday.
- The thief was caught by the police yesterday.
- The thief caught by the police yesterday.
Correct Answer: The thief was caught by the police yesterday.
3. Change into reported speech. Ravi said, “I am busy now.”
- Ravi said that I was busy then.
- Ravi said that he is busy now.
- Ravi told that he was busy then.
- Ravi said that he was busy then.
Correct Answer: Ravi said that he was busy then.
4. Fill in the blank. The children are afraid ______ snakes.
- The children are afraid of snakes.
- The children are afraid at snakes.
- The children are afraid with snakes.
- The children are afraid for snakes.
Correct Answer: The children are afraid of snakes.
5. Fill in the blank. My sister is fond ______ music.
- My sister is fond at music.
- My sister is fond of music.
- My sister is fond for music.
- My sister is fond with music.
Correct Answer: My sister is fond of music.
6. Choose the correct form. My mother ______ delicious food every day.
- My mother cooks delicious food every day.
- My mother cooking delicious food every day.
- My mother cooked delicious food every day.
- My mother is cook delicious food every day.
Correct Answer: My mother cooks delicious food every day.
7. Choose the correct form. The birds ______ in the sky now.
- The birds flies in the sky now.
- The birds is flying in the sky now.
- The birds was flying in the sky now.
- The birds are flying in the sky now.
Correct Answer: The birds are flying in the sky now.
8. Choose the correct form. One of my friends ______ in this village.
- One of my friends lives in this village.
- One of my friends are living in this village.
- One of my friends have lived in this village.
- One of my friends living in this village.
Correct Answer: One of my friends lives in this village.
9. Choose the correct form. The news ______ very interesting today.
- The news are very interesting today.
- The news were very interesting today.
- The news have been very interesting today.
- The news is very interesting today.
Correct Answer: The news is very interesting today.
10. Fill in the blank. We saw ______ owl sitting on a tree.
- We saw a owl sitting on a tree.
- We saw the owl sitting on a tree.
- We saw owl an sitting on a tree.
- We saw an owl sitting on a tree.
Correct Answer: We saw an owl sitting on a tree.
11. Fill in the blank. My father is ______ engineer.
- My father is an engineer.
- My father is the engineer.
- My father is engineer an.
- My father is an engineering.
Correct Answer: My father is an engineer.
12. Rewrite using “would”. Every summer, we visited our grandparents.
- Every summer, we would visited our grandparents.
- Every summer, we would visiting our grandparents.
- Every summer, we would visit our grandparents.
- Every summer, we would visiting our grandparents.
Correct Answer: Every summer, we would visit our grandparents.
13. Rewrite using “used to”. The old man walked five kilometres daily.
- The old man used to walked five kilometres daily.
- The old man used to walk five kilometres daily.
- The old man used walk five kilometres daily.
- The old man used to walking five kilometres daily.
Correct Answer: The old man used to walk five kilometres daily.
14. Combine using a noun modifier. The bag is made of cotton. It is colourful.
- The cotton colourful bag is mine.
- The colourful cotton bag are mine.
- The colourfully cotton bag is mine.
- The colourful cotton bag is mine.
Correct Answer: The colourful cotton bag is mine.
15. Combine using a noun modifier. The wall is covered with flowers. It is beautiful.
- The flower-covering wall is beautiful.
- The wall flower-covered is beautiful.
- The flower-cover wall is beautiful.
- The flower-covered wall is beautiful.
Correct Answer: The flower-covered wall is beautiful.
16. Choose the most suitable advice. Your friend forgets new English words quickly.
- You should stop learning difficult words.
- You should write each word only once.
- You should avoid using words in sentences.
- You should revise new words every day.
Correct Answer: You should revise new words every day.
Comments
Post a Comment