1. Combine using “which”. The bridge was built last year. It connects two villages.
- The bridge which was built two villages connects last year.
- The bridge which connects two villages was built last year.
- The bridge which two villages connects was built last year.
- The bridge which was built last year connects two villages.
Correct Answer: The bridge which connects two villages was built last year.
2. Change into passive voice. The committee will announce the winners tomorrow.
- The winners will announce the committee tomorrow.
- The winners were announced by the committee tomorrow.
- The winners will be announced by the committee tomorrow.
- The winners will have announced by the committee tomorrow.
Correct Answer: The winners will be announced by the committee tomorrow.
3. Change into reported speech. Anil said to me, “Where did you keep my book?”
- Anil asked me where had I kept his book.
- Anil told me where I had kept my book.
- Anil asked me where I kept his book.
- Anil asked me where I had kept his book.
Correct Answer: Anil asked me where I had kept his book.
4. Fill in the blank. The teacher insisted ______ checking every answer carefully.
- The teacher insisted to checking every answer carefully.
- The teacher insisted for checking every answer carefully.
- The teacher insisted with checking every answer carefully.
- The teacher insisted on checking every answer carefully.
Correct Answer: The teacher insisted on checking every answer carefully.
5. Fill in the blank. The new policy is beneficial ______ rural students.
- The new policy is beneficial for rural students.
- The new policy is beneficial with rural students.
- The new policy is beneficial by rural students.
- The new policy is beneficial to rural students.
Correct Answer: The new policy is beneficial to rural students.
6. Choose the correct form. Each of the questions ______ carefully designed.
- Each of the questions were carefully designed.
- Each of the questions is carefully designed.
- Each of the questions have been carefully designed.
- Each of the questions are carefully designed.
Correct Answer: Each of the questions is carefully designed.
7. Choose the correct form. The news of the victory ______ everyone happy.
- The news of the victory have made everyone happy.
- The news of the victory were making everyone happy.
- The news of the victory make everyone happy.
- The news of the victory made everyone happy.
Correct Answer: The news of the victory made everyone happy.
8. Choose the correct form. A pair of shoes ______ lying near the door.
- A pair of shoes is lying near the door.
- A pair of shoes were lying near the door.
- A pair of shoes have been lying near the door.
- A pair of shoes are lying near the door.
Correct Answer: A pair of shoes is lying near the door.
9. Choose the correct form. Not only the coach but also the players ______ responsible for the victory.
- Not only the coach but also the players was responsible for the victory.
- Not only the coach but also the players is responsible for the victory.
- Not only the coach but also the players has been responsible for the victory.
- Not only the coach but also the players are responsible for the victory.
Correct Answer: Not only the coach but also the players are responsible for the victory.
10. Fill in the blank. He is ______ university professor with many years of experience.
- He is the university professor with many years of experience.
- He is a university professor with many years of experience.
- He is an universities professor with many years of experience.
- He is an university professor with many years of experience.
Correct Answer: He is a university professor with many years of experience.
11. Fill in the blank. She waited for ______ hour before meeting the officer.
- She waited for an hour before meeting the officer.
- She waited for the hour before meeting the officer.
- She waited for an hour before meeting the officer.
- She waited for a hourly before meeting the officer.
Correct Answer: She waited for an hour before meeting the officer.
12. Rewrite using “would”. Every morning, my father read the newspaper before breakfast.
- Every morning, my father would read the newspaper before breakfast.
- Every morning, my father would read the newspapered before breakfast.
- Every morning, my father used reading the newspaper before breakfast.
- Every morning, my father had would read the newspaper before breakfast.
Correct Answer: Every morning, my father would read the newspaper before breakfast.
13. Rewrite using “used to”. We lived near the railway station in our childhood.
- We used to lived near the railway station in our childhood.
- We would lived near the railway station in our childhood.
- We had used to living near the railway station in our childhood.
- We used to live near the railway station in our childhood.
Correct Answer: We used to live near the railway station in our childhood.
14. Combine using a noun modifier. The equipment was newly purchased. It improved the laboratory.
- The newly purchasing equipment improved the laboratory.
- The equipment newly purchased improved the laboratory.
- The newly purchase equipment improved the laboratory.
- The newly purchased equipment improved the laboratory.
Correct Answer: The newly purchased equipment improved the laboratory.
15. Combine using a noun modifier. The evidence was carefully examined. It changed the investigation.
- The carefully examining evidence changed the investigation.
- The evidence carefully examined changed the investigation.
- The carefully examine evidence changed the investigation.
- The carefully examined evidence changed the investigation.
Correct Answer: The carefully examined evidence changed the investigation.
16. Choose the most suitable advice. Your friend cannot understand difficult grammar rules.
- You should avoid practising grammar until the examination.
- You should memorize rules without studying any examples.
- You should practise examples and discuss difficult rules with your teacher.
- You should skip every grammar question that seems difficult.
Correct Answer: You should practise examples and discuss difficult rules with your teacher.
Comments
Post a Comment