1. Valli was very curious about things around her.
- Eager to know
- Lazy
- Careless
- Quiet
Correct Answer: Eager to know
2. The bus was a source of unending joy for her.
- Origin
- Result
- Problem
- End
Correct Answer: Origin
3. Her wish became an overwhelming desire.
Correct Answer: Strong
4. She stared wistfully at the passengers.
- Longingly
- Angrily
- Calmly
- Rudely
Correct Answer: Longingly
5. She asked a few discreet questions to the neighbours.
- Careless
- Careful
- Open
- Bold
Correct Answer: Careful
6. Valli calculated and recalculated her plans.
- Planned again
- Wrote
- Cancelled
- Ignored
Correct Answer: Planned again
7. The conductor was a jolly sort, fond of joking.
- Sad
- Cheerful
- Serious
- Cruel
Correct Answer: Cheerful
8. The seats were soft and luxurious.
- Hard
- Cheap
- Comfortable
- Dirty
Correct Answer: Comfortable
9. The road was very narrow near the canal.
Correct Answer: Thin
10. She was annoyed when the old man called her a child.
- Happy
- Irritated
- Glad
- Calm
Correct Answer: Irritated
11. The conductor spoke in a mocking tone.
- Kind
- Serious
- Imitating
- Respectful
Correct Answer: Imitating
12. The woman beside her looked repulsive to Valli.
- Beautiful
- Sweet
- Disgusting
- Clean
Correct Answer: Disgusting
13. Valli spoke curtly to the woman.
- Kindly
- Softly
- Briefly
- Politely
Correct Answer: Briefly
14. She had to resist her desire to buy toys.
- Enjoy
- Encourage
- Control
- Forget
Correct Answer: Control
15. Valli had thriftily saved her money.
- Carelessly
- Carefully
- Quickly
- Easily
Correct Answer: Carefully
16. The bus seemed to gobble up other vehicles.
- Chase
- Follow
- Swallow
- Ignore
Correct Answer: Swallow
17. She was filled with glee when she saw the cow running.
Correct Answer: Joy
18. The bus went on, traversing a busy street.
- Stopping
- Turning
- Crossing
- Avoiding
Correct Answer: Crossing
19. The shops had glittering displays.
- Dark
- Simple
- Shining
- Broken
Correct Answer: Shining
20. Valli was struck dumb with wonder.
- Excited
- Talkative
- Speechless
- Laughing
Correct Answer: Speechless
21. She spoke firmly to the conductor.
- Kindly
- Softly
- Strongly
- Happily
Correct Answer: Strongly
22. The conductor was amused by her replies.
- Annoyed
- Confused
- Entertained
- Angry
Correct Answer: Entertained
23. Valli’s enthusiasm was dampened after seeing the dead cow.
- Increased
- Reduced
- Excited
- Boosted
Correct Answer: Reduced
24. The conductor shrugged and smiled.
- Agreed
- Ignored
- Accepted
- Hugged
Correct Answer: Ignored
25. The aunt was a real chatterbox.
- Quiet person
- Talkative person
- Busy person
- Old woman
Correct Answer: Talkative person
26. Her mother was amazed by many things in life.
- Surprised
- Angry
- Worried
- Relaxed
Correct Answer: Surprised
27. Valli stifled her strong desire at the fair.
- Showed
- Suppressed
- Expressed
- Spoke
Correct Answer: Suppressed
28. The cow had a fixed stare in its lifeless eyes.
- Changing
- Bright
- Unmoving
- Flickering
Correct Answer: Unmoving
29. Valli jumped down and ran straight home.
- Quickly
- Slowly
- Directly
- Carelessly
Correct Answer: Directly
30. It was an unforgettable experience for her.
- Short
- Common
- Memorable
- Boring
Correct Answer: Memorable
Comments
Post a Comment