1. Why did Anne start writing a diary?
- She loved writing
- She had no real friend
- She was bored
- Her father suggested
Correct Answer: She had no real friend
2. What name did Anne give to her diary?
Correct Answer: Kitty
3. What is Amanda asked not to bite?
Correct Answer: Nails
4. What does Amanda long for?
Correct Answer: Freedom
5. Who was considered an essential part of the Goan village life?
- Doctor
- Priest
- Baker
- Tailor
Correct Answer: Baker
6. What did children long to eat from the baker’s basket?
- Cake
- Biscuits
- Bread-bangles
- Pies
Correct Answer: Bread-bangles
7. Coorg is famous for __________.
Correct Answer: Coffee
8. Which river flows through Coorg?
- Krishna
- Ganga
- Kaveri
- Yamuna
Correct Answer: Kaveri
9. Who were Rajvir and Pranjol?
- Brothers
- Cousins
- Friends
- Neighbours
Correct Answer: Friends
10. What is Assam famous for?
Correct Answer: Tea
11. Where are the trees moving in the poem?
- Towards the forest
- Into houses
- To riversides
- Into gardens
Correct Answer: Towards the forest
12. The poet highlights __________ in the poem.
- Greed
- Freedom of nature
- Beauty of towns
- Loneliness
Correct Answer: Freedom of nature
13. What pet did Maxwell adopt?
Correct Answer: Otter
14. From which country was Mijbil brought?
Correct Answer: Iraq
15. The fog comes on little __________.
- Dog feet
- Cat feet
- Mouse feet
- Rabbit feet
Correct Answer: Cat feet
16. The fog sits looking over __________.
- Mountains
- Forest
- Harbour and city
- Village
Correct Answer: Harbour and city
17. What was Horace Danby’s hobby?
- Painting
- Reading rare books
- Collecting stamps
- Gardening
Correct Answer: Reading rare books
18. Who tricked Horace during the robbery?
- A policeman
- A lady posing as owner’s wife
- Servant
- Guard
Correct Answer: A lady posing as owner’s wife
19. Who was the invisible man?
- Griffin
- Morgan
- James
- Richard
Correct Answer: Griffin
20. What strange thing did people notice in Iping village?
- Flying books
- Footprints without feet
- Talking animals
- Walking shadows
Correct Answer: Footprints without feet
21. Richard Ebright became a scientist because of his __________.
- Luck
- Curiosity and hard work
- Money
- Teachers
Correct Answer: Curiosity and hard work
22. What did Ebright collect in his childhood?
- Coins
- Butterflies
- Stamps
- Stones
Correct Answer: Butterflies
23. He __________ to school every day.
Correct Answer: Goes
24. Identify the part of speech: “She sings beautifully.”
- Adjective
- Adverb
- Noun
- Verb
Correct Answer: Adverb
25. Passive voice of: “They play cricket.”
- They are played cricket.
- Cricket was played by them.
- Cricket is played by them.
- Cricket has been played by them.
Correct Answer: Cricket is played by them.
26. Correct the sentence: “He don’t like tea.”
- He don’t likes tea.
- He doesn’t like tea.
- He not like tea.
- He hasn’t like tea.
Correct Answer: He doesn’t like tea.
27. Reported speech: He said, “I am happy.”
- He said he is happy.
- He said that he was happy.
- He said that he will be happy.
- He said that he had happy.
Correct Answer: He said that he was happy.
28. Synonym of “honest”?
- Liar
- False
- Truthful
- Wrong
Correct Answer: Truthful
29. Who is the poet of *The Trees*?
- Adrienne Rich
- Robert Frost
- William Wordsworth
- Sarojini Naidu
Correct Answer: Adrienne Rich
30. Who wrote *Amanda!*?
- Robin Klein
- Carl Sandburg
- H.W. Longfellow
- Kamala Das
Correct Answer: Robin Klein
31. Who is the author of *Footprints without Feet*?
- Victor Canning
- H.G. Wells
- R.W. Peterson
- Lucio Rodrigues
Correct Answer: H.G. Wells
32. Who is the author of *Mijbil the Otter*?
- Gavin Maxwell
- Arup Kumar Datta
- Lokesh Abrol
- Anne Frank
Correct Answer: Gavin Maxwell
33. Who is the poet of *Fog*?
- Carl Sandburg
- Adrienne Rich
- Robin Klein
- William Blake
Correct Answer: Carl Sandburg
34. Who wrote *From the Diary of Anne Frank*?
- Anne Frank
- Victor Canning
- Lucio Rodrigues
- Robert Peterson
Correct Answer: Anne Frank
35. Who is the author of *Tea from Assam*?
- Lokesh Abrol
- Arup Kumar Datta
- Lucio Rodrigues
- Gavin Maxwell
Correct Answer: Arup Kumar Datta
Comments
Post a Comment